More space for everyone

Schrijf je in en blijf op de hoogte

* verplichte velden
Ook weleens behoefte aan meer ruimte? Om je creativiteit kwijt te kunnen? Inspiratie op te doen? Mogelijkheden voor nieuwe lichtinval te creëren? Innovatieve constructies te bedenken? Ontdek wat meer ruimte voor jou kan betekenen. Schrijf je in en ontdek – als allereerste – de mogelijkheden voor more space in huizen of kantoren. Want meer plek is lang niet gek!
Back
Whitepaper: rentabiliteit op meer binnenruimte
29 september 2017

Whitepaper: rentabiliteit op meer binnenruimte

Fiks meer verkoopopbrengst voor commercieel vastgoed

Slank isoleren heeft diverse voordelen, waarvan het creëren van slankere muurconstructies er één is. Wanneer een muurconstructie minder ruimte inneemt, blijft er immers meer binnenruimte over en dus ook meer gebruikersoppervlakte. Dat is goed nieuws voor de uiteindelijke bewoner, maar ook voor de eigenaar van het pand en voor investeerders. De bruikbare ruimte in een gebouw is namelijk een fundamentele basis voor de waardering van het investeringspotentieel van onroerend goed. Meer gebruikersoppervlakte betekent een hogere financiële waarde en meer huur- en verkoopopbrengst. Oftewel, slank isoleren loont.

Hoe voordelig is slank isoleren?

In samenwerking met het onafhankelijk organisatieadviesbureau Develop Inc. onderzocht Kingspan Insulation wat deze extra gebruikersoppervlakte de commerciële-vastgoedsector nu precies oplevert. Oftewel, hoe voordelig is slank isoleren nu echt? Voor het onderzoek werden appartementengebouwen onderzocht in de regio’s rondom een aantal grote steden, waaronder Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Arnhem, Nijmegen en Utrecht. Met een Rc-waarde van 4,5 m²·K/W en een vaste buitenmaat als uitgangspunten werd de Return On Investment (ROI) berekend voor verschillende isolatieoplossingen, op basis van de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter gebruikersoppervlakte.

Ruim 92.000 euro meer verkoopopbrengst

Uit het onderzoek blijkt dat het gebruik van de Kingspan Kooltherm K108 Spouwplaat consequent een hogere ROI oplevert dan alternatieve isolatieoplossingen, zoals minerale wol. Met een lage lambdawaarde van 0,018 W/m·K biedt de plaat de mogelijkheid tot slank isoleren. Het verschil zit vooral in de buitenwandopeningen, dakafwerkingen, buitenwanden en funderingsconstructies. Per appartementencomplex levert dit bijna 36,85 vierkante meter extra gebruikersoppervlakte op. Bij een gemiddeld appartementencomplex met vijf woonlagen in de regio Amsterdam, betekent dat ruim 92.417 euro meer verkoopopbrengst. Afgezet tegen de hogere investering van 14.447 euro in bouwkosten die de Kooltherm K108 Spouwplaat met zich meebrengt, betekent dit een ROI van 640 procent!

Energetische prestaties

Naast een hogere verkoopopbrengst biedt isolatie met de Kooltherm K108 Spouwplaat ook andere voordelen. Met de huidige én toekomstige wetgevingen op het gebied van energetische prestaties van gebouwen, zoals Bijna Energie Neutrale Gebouwen en Nul-op-de-Meter-woningen, wordt goede isolatie van de gebouwschil steeds belangrijker. De Kooltherm K108 Spouwplaat biedt slankere isolatiemogelijkheden in combinatie met hoge thermische prestaties. Zo betaalt de plaat zich terug in zowel een hogere verkoopprijs, als in een toekomstbestendig gebouw dat voldoet aan hogere energetische eisen, waarbij slanker kunnen bouwen alleen maar belangrijker wordt.

Download hieronder de whitepaper als samenvatting van het onderzoeksrapport ‘Rentabiliteit op binnenruimte’ .
Meer informatie? Onze Business Development Manager lichten het onderzoek graag aan u toe. Bel het Kooltherm-team via: 0800 – 54 64 777.

Kingspan Kooltherm K108 Spouwplaat
Kingspan Kooltherm K108 Spouwplaat is een resol hardschuim isolatieplaat met vezelvrije kern, aan twee zijden voorzien van een samengesteld, micro geperforeerd aluminium folie (dampopen, reflecterend). Door de hoge isolatiewaarde is de plaat uitstekend toe te passen voor slanke spouwmuur constructies. Bekijk hier meer informatie.

Klik hier om te downloaden

Naam (verplicht)

Bedrijf (verplicht)

E-mail (verplicht)