More space for everyone

Schrijf je in en blijf op de hoogte

* verplichte velden
Ook weleens behoefte aan meer ruimte? Om je creativiteit kwijt te kunnen? Inspiratie op te doen? Mogelijkheden voor nieuwe lichtinval te creëren? Innovatieve constructies te bedenken? Ontdek wat meer ruimte voor jou kan betekenen. Schrijf je in en ontdek – als allereerste – de mogelijkheden voor more space in huizen of kantoren. Want meer plek is lang niet gek!
Back
10 augustus 2016

Werken bij Kingspan: aandacht voor duurzaamheid én voor elkaar  

Door Mark Hesselink, chauffeur bij Kingspan Insulation Continental Europe 

Van relatief kleine locatie met zo’n zestig man personeel tot een fabriek met honderdtwintig werknemers, inclusief drie ploegen die dag en nacht doorwerken. In de bijna vijftien jaar dat ik bij Kingspan Insulation werk, zag ik onze locatie in Winterswijk zich steeds verder ontwikkelen. Opgeleid als monteur in de landbouw en daarna werkzaam in het grondverzet, kwam ik vijftien jaar geleden via via bij Kingspan – destijds EcoTherm – terecht. Een interessant bedrijf, zo hoorde ik in de wandelgangen, en voor mij ook nog eens dicht bij huis. De stap om te solliciteren was zo gezet en al snel ging ik aan de slag als vrachtwagenchauffeur.

Van kleine fabriek tot grote speler 

Met succes, want vijftien jaar later leg ik nog steeds met plezier de weg af tussen onze verschillende locaties en klanten. Van kleine fabriek waar iedereen elkaar kende, is onze locatie in Winterswijk uitgegroeid tot een serieuze speler op de markt. Ondanks de groei blijft dat sociale ‘ons-kent-ons’-gevoel echter bestaan. Kingspan bewijst dat je als groot bedrijf nog steeds een betrokken werkgever kunt zijn voor je werknemers. Is er thuis iets aan de hand? Dan is er in goed overleg van alles te regelen. Geen wonder dus, dat men hier graag werkt. En als er eens iemand opstapt, zijn ze soms binnen een maand weer terug. Dat sociale aspect, daar kunnen veel bedrijven nog iets van leren.

Zelf ben ik ontzettend blij met de sfeer bij Kingspan, maar ook met de diversiteit van mijn werk. Als vrachtwagenchauffeur kom je immers overal. Zo doe ik het transport vanaf de locaties Winterswijk, Tiel en Turnhout. Hierbij los ik zo’n twintig procent van de tijd bij klanten op het magazijn. De overige tachtig procent ben ik onderweg om te lossen bij bouwplaatsen en -projecten in alle hoeken van Nederland, België en Duitsland. Want waar gebouwd wordt, daar is Kingspan.

Duurzaam rijden = anticiperen 

Zo’n diverse baan waarbij je overal komt, vraagt wel om een bepaalde manier van rijden. We komen in dorpen en steden, met stoplichten, rotondes, smalle straatjes en allerlei andere uitdagingen die je als chauffeur tegen kunt komen. Zulke situaties zijn bijvoorbeeld van invloed op je brandstofverbruik. Het is niet zo dat we in Rotterdam een container op de vrachtwagen laden en op de cruise control richting het Ruhrgebied rijden. Gelukkig worden we hier door Kingspan goed in begeleid. Niet alleen rijden we met de nieuwste Euro VI-motoren – voor minder uitstoot van stikstofoxiden en fijnstof – ook worden we getraind in ‘Het Nieuwe Rijden’. En dat maakt meer verschil dan je denkt. Zo leer je anticiperen op verkeerslichten en rotondes, door de auto al zo’n achthonderd meter van tevoren uit te laten rollen. Ook regelmatig de bandenspanning controleren hoort erbij.

Brandstofverbruik en duurzaamheid zijn belangrijk onderwerpen binnen de transportsector, en bij Kingspan besteden we hier gelukkig ook aandacht aan. Dat stukje bewustzijn zit er bij ons goed in. Ook klanten kunnen het waarderen. De regelgevingen omtrent duurzaamheid worden strenger en onze klanten en partners in de bouw worden zich steeds bewuster van het milieu. Als wij in een nette, zuinige wagen aankomen op de bouwplaats scoor je direct punten. En ook het feit dat we dankzij een goede planning zo efficiënt mogelijk langs verschillende locaties rijden, wordt gewaardeerd. Ik kan wel concluderen dat Kingspan qua duurzaamheid zeer op de goede weg zit. En ik als vrachtwagenchauffeur natuurlijk ook.