More space for everyone

Schrijf je in en blijf op de hoogte

* verplichte velden
Ook weleens behoefte aan meer ruimte? Om je creativiteit kwijt te kunnen? Inspiratie op te doen? Mogelijkheden voor nieuwe lichtinval te creëren? Innovatieve constructies te bedenken? Ontdek wat meer ruimte voor jou kan betekenen. Schrijf je in en ontdek – als allereerste – de mogelijkheden voor more space in huizen of kantoren. Want meer plek is lang niet gek!
Back

Kingspan Insulation introduceert dunste oplossing voor na-isolatie: Kooltherm® K118 Binnenisolatie Element

Prefaboplossing bespaart ruimte bij na-isoleren van wanden aan binnenzijde

Kingspan Insulation, marktleider op het gebied van innovatieve isolatie, introduceert zijn nieuwste binnenisolatie-element. Het Kooltherm® K118 Binnenisolatie Element bestaat uit een gipsplaat, een dampremmende laag en een hardschuim isolatieplaat. Dankzij de lage lambdawaarde van 0,018 W/m⋅K vormt het Kooltherm® K118 Binnenisolatie Element de dunst gangbare oplossing voor binnenisolatie in de markt. Naast de beste isolatiewaarde bij minimale dikte profiteren eindgebruikers en ook de complete bouwkolom van veel andere voordelen van het Kooltherm® K118 Binnenisolatie Element – waaronder energiezuinigheid, eenvoudiger en veiliger verwerking en meer comfort in gebouwen.

Meer ruimte dankzij lage lambdawaarde
Met een lambdawaarde van 0,018 W/m⋅K is het nieuwe Kooltherm® K118 Binnenisolatie Element slanker dan elk ander product voor na-isolatie van wanden aan de binnenzijde van gebouwen. Waar na-isolatie vrijwel altijd ten koste gaat van de ruimte in gebouwen, neemt de Kooltherm® K118, in vergelijking met andere gangbare isolatiematerialen significant minder ruimte in. Dat maakt de oplossing uitermate geschikt voor nieuwbouw en grote en kleine renovatieprojecten, zoals het na-isoleren van huizen in woonwijken. Bij een beschermd aanzicht is isolatie aan de buitenzijde bij oudere gebouwen vaak niet mogelijk, terwijl men aan de binnenzijde zoveel mogelijk ruimte wil besparen. De Kooltherm® K118 beperkt de ruimte-inname van isolatiemateriaal tot een minimum.

Energiebesparing en comfort
Naast ruimtebesparing zorgt de Kooltherm® K118 voor een beter geïsoleerde gebouwschil. Voor eindgebruikers betekent dit een lagere energierekening en meer comfort – oftewel behaaglijk en warm in de winter en koel in de zomer. De Kooltherm® K118 beschikt daarnaast over reflecterende folie aan de achterzijde, die – mits toegepast in combinatie met een luchtspouw – zorgt voor een nog betere isolatiewaarde. Vanwege de slanke constructie valt bovendien meer daglicht binnen in gebouwen, wat een positieve invloed heeft op de gezondheid en productiviteit van mensen.

Prefaboplossing voor snelle verwerking
Ook de bouwkolom profiteert van diverse voordelen van de Kooltherm® K118. Het kant-en-klare element zorgt voor een snellere verwerking, waarbij het risico op menselijke fouten wordt verkleind – men hoeft het isolatiemateriaal, het dampscherm en de gipskartonplaat immers niet meer apart te bevestigen. Dankzij de vezelvrije kern is er niet of nauwelijks sprake van jeuk of andere vormen van huidirritatie bij verwerking van het materiaal. Ook beschikt de Kooltherm® K118 over een uitstekende brandklasse.

Teun van Schadewijk, productmanager bij Kingspan Insulation: “Met de lancering van het gloednieuwe Kooltherm® K118 Binnenisolatie Element zetten we een volgende stap in de uitrol van onze low-lambdaproducten. Kingspan Insulation streeft continu naar innovatie en vernieuwing om zo de bouwkolom te voorzien van het beste product. Eerder introduceerden we de Kooltherm® K115 Vliesgevelplaat: de slankste hardschuim isolatieplaat voor vliesgevelisolatie. Met de Kooltherm® K118 bieden we gebouweigenaren, aannemers én eindgebruikers  nu ook de voordelen van maximale isolatiewaarde bij minimale isolatiedikte aan de binnenzijde van gebouwen.”