More space for everyone

Schrijf je in en blijf op de hoogte

* verplichte velden
Ook weleens behoefte aan meer ruimte? Om je creativiteit kwijt te kunnen? Inspiratie op te doen? Mogelijkheden voor nieuwe lichtinval te creëren? Innovatieve constructies te bedenken? Ontdek wat meer ruimte voor jou kan betekenen. Schrijf je in en ontdek – als allereerste – de mogelijkheden voor more space in huizen of kantoren. Want meer plek is lang niet gek!
Back
19 december 2016

Gloednieuwe Kooltherm K118 bespaart ruimte bij binnenisolatie

Hoe dikker het isolatiemateriaal, hoe beter: het is een van de vooroordelen over isolatie van gebouwen. Toch betekent dikker materiaal niet altijd een betere isolatie, in tegendeel. Dat bewijst ook het nieuwe Kooltherm K118 Binnenisolatie Element van Kingspan Insulation. Met een lambdawaarde van 0,018 W/m⋅K vormt het de dunst gangbare oplossing voor binnenisolatie in de markt, met de beste isolatiewaarde. En dat is niet het enige voordeel.

Meer ruimte in huis en kantoor

Een lagere lambdawaarde betekent slankere constructies. En dat levert meer ruimte op. Want waar na-isolatie vrijwel altijd ten koste gaat van de ruimte in gebouwen, neemt de Kooltherm K118 significant minder ruimte in dan traditionele materialen.

Meer daglichttoetreding

Dunner isolatiemateriaal aan de binnenzijde van een gebouw betekent dat de vensterbank en dagkanten minder breed worden. Het gevolg? Meer daglicht in gebouwen! En dat is goed voor de gezondheid en productiviteit van bewoners of werknemers.

Meer comfort binnen

Naast ruimtebesparing realiseert de Kooltherm K118 een beter geïsoleerde gebouwschil. Wel zo comfortabel voor bewoners of werknemers, als zij in de winter genieten van warmte en behaaglijkheid en in de zomer van een koel onderkomen.

Meer montagevoordelen

De Kooltherm K118 bestaat uit een gipskartonplaat, een dampscherm en een isolatielaag. Kant-en-klaar! Dat betekent een snellere verwerking in de bouw en minder kans op menselijke fouten bij verwerking.

Meer duurzaamheid en energiezuinigheid

En hoe zit het nu met die isolatiewaarde? De Kooltherm K118 bevat een reflecterende folie aan de achterzijde die in combinatie met een luchtspouw zorgt voor een betere isolatiewaarde. Goed voor het milieu dus, én voor de energierekening.

Dit blog verscheen eerder op www.bouwwereld.nl.