More space for everyone

Schrijf je in en blijf op de hoogte

* verplichte velden
Ook weleens behoefte aan meer ruimte? Om je creativiteit kwijt te kunnen? Inspiratie op te doen? Mogelijkheden voor nieuwe lichtinval te creëren? Innovatieve constructies te bedenken? Ontdek wat meer ruimte voor jou kan betekenen. Schrijf je in en ontdek – als allereerste – de mogelijkheden voor more space in huizen of kantoren. Want meer plek is lang niet gek!
Back
26 augustus 2016

Continue verbetering – van producten én van jezelf

Door Jeffrey van Cornewal, procesoperator bij Kingspan Insulation Continental Europe

Champignons of isolatiemateriaal? Zo’n twee jaar geleden stond ik voor deze – op het eerste gezicht ietwat vreemde – keuze. Na verschillende banen, onder andere in de staalbouw, gevelbeplating en bij een spuitgietbedrijf, stond ik namelijk op het punt om een baan aan te nemen in een champignonfabriek. Totdat ik – één dag voor het tekenen van het contract – gebeld werd: of ik misschien bij Kingspan Insulation aan de slag wilde? De keuze was vervolgens snel gemaakt. Een baan als procesoperator bij Kingspan betekende voor mij een kans om te bouwen aan mijn toekomst.

Kwaliteit staat voorop

Want bij Kingspan leer ik vrijwel elke dag weer bij. Als procesoperator op onze locatie in Tiel werk ik voornamelijk aan het begin van een productielijn. We werken in ploegen. Vaak begin ik ’s ochtends met het starten van een machine, om vervolgens een run te draaien. Tijdens zo’n run houd ik de diverse parameters en flows in de gaten, om het productieproces hierop aan te passen. Een belangrijk onderdeel van mijn werk is de samenwerking met de kwaliteitscontrole. Kwaliteit staat voorop bij Kingspan en we zorgen er met elkaar voor dat die kwaliteit optimaal is. Naast de productielijn houd ik me ook bezig met grondstofleveringen en transporten – denk aan het lossen van tankwagens en materialen en de bijbehorende boekhouding. Aan het eind van een run gaan we vervolgens vaak aan de slag om machines af te breken, schoon te maken en klaar te maken voor een volgende productierun.

Samen om de tafel

Al met al een hele veelzijdige baan. Van vervelen is nooit sprake, want er is altijd iets te doen en te leren. Zo wordt het productieproces continu verbeterd. Een van de nieuwste ontwikkelingen is een machine waarmee we het folie op ons isolatieschuim automatisch positioneren. Dat gebeurde eerst met de hand, en het scheelt nu veel tijd en moeite. Ook aan producten werken we continu. Op dit moment werk ik alleen met Kooltherm-producten, die bekend staan als ultradun materiaal met de beste isolatiewaarde. Om dat imago waar te maken werk ik als operator veel samen met onze Research & Development-afdeling (R&D). Als operator speel je namelijk een grote rol bij het verbeteren en innoveren van producten. Wij zijn degenen die testen of een product werkt of niet, en wijzen R&D op fouten of problemen. Vaak gaan we dan om de tafel zitten om te kijken hoe we een product samen kunnen verbeteren. De ene keer is dat het toevoegen van grondstoffen, de andere keer het veranderen van de mengverhouding. Tijdens de kwaliteitscontrole kijkt men vervolgens naar het effect op de kwaliteit van het product.

Nét dat stapje extra

Goede communicatie is in dit soort gevallen van groot belang – we werken immers samen aan de kwaliteit van een product. Ik ben blij dat Kingspan op dit gebied altijd voorop wil lopen in de markt. Het is in mijn ogen belangrijk om vooruit te denken en een stapje extra te doen, om te voorkomen dat je wordt ingehaald door concurrenten. Ook voor mezelf probeer ik elke dag meer te leren en te ontdekken. Zo heb ik kortgeleden – samen met mijn productiecollega’s – een VAPRO-opleiding afgerond. Daardoor heeft iedereen nu kennis over de hele productielijn en weten we wat er op welk punt in het proces gebeurt. Wel zo handig als je streeft naar de allerbeste producten.